P Piller

3 uundværlige tips til at huske p-pillen

Det vigtigste for at undgå graviditet, er at tage sin p-pille hver dag og på nogenlunde samme tidspunkt hver dag. Glemmer du en eller flere p-piller, kan du opleve pletblødninger og risikere at blive gravid. Der er flere måder hvorpå, du kan hjælpe dig selv med at huske at tage din p-pille hver dag.

Hvad sker der, hvis jeg glemmer at tage en p-pille?

Det er meget almindeligt, at kvinder, der tager p-piller, glemmer en enkelt eller to p-piller i løbet af en cyklus. Hvis du glemmer at tage din p-pille, kan du opleve pletblødninger. Pletblødninger er små, brunlige blødninger, som er mindre end en menstruationsblødning. Pletblødninger kan også være en bivirkning til p-piller, men for mange kvinder er årsagen til pletblødninger, at de ikke tager deres p-piller korrekt.
Hvis du glemmer at tage en eller flere p-piller, er der også en større risiko for, at du bliver gravid. Omkring 3000 af alle uønskede graviditeter om året i Danmark opstår hos kvinder, der ikke tager deres p-piller korrekt.

3 råd, der hjælper dig med at huske din p-pille

Det er rigtig vigtigt, at du husker at tage dine p-piller hver dag. Hvis de tages helt korrekt, er du nemlig beskyttet mod graviditet med 99,9 % sikkerhed. Hvis du indbygger p-pillen i dine daglige rutiner, bliver du husket på at tage den hver dag, når du fx børster tænder eller spiser morgenmad. Her er tre gode råd, der hjælper dig med aldrig at glemme at tage en p-pille.

1. Tag din p-pille når du børster tænder
Det kan enten være om morgenen eller om aftenen. Det er meget sjældent, at man glemmer at børste tænder. Hvis du tager din p-pille sammen med tandbørstningen, vil det derfor også være sjældent, at du glemmer din p-pille. Opbevar dine p-piller i nærheden af tandbørsten eller tandpastaen, så du let får øje på dem, når du skal børste tænder.

2. Tag din p-pille, når du spiser morgenmad
Hører du til dem, der elsker en stille morgen med god tid til et ordentligt morgenmåltid, kan det være en god idé at tage p-pillen, når du spiser morgenmad. Opbevar p-pillerne dér hvor du spiser morgenmad – så vil du blive mindet om at tage dem hver morgen.

3. Opbevar dine p-piller på dit natbord
Hvis du opbevarer dine p-piller et sted, hvor du lægger mærke til dem nogenlunde samme tid hver dag, kan det hjælpe dig med at huske dem. Det kan fx være på dit natbord, hvor du hver aften lægger din mobil, dine smykker, eller sætter dit vækkeur inden, du går i seng.

Du kan også downloade Practios p-pilleapp. Den kan huske dig på din p-pille hver dag, ved at give dig en notifikation på et tidspunkt, du selv vælger. Appen kan også fortælle dig, hvad du skal gøre – og om du stadig er beskyttet – hvis du alligevel skulle glemme at tage én eller flere p-piller.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere