Blærebetændelse

Behandling af blærebetændelse – hvornår virker det?

Behandling af blærebetændelse virker meget hurtigt. Hos de fleste virker behandlingen allerede i løbet af et døgn. Medicinen mod blærebetændelse skal kun tages i 3 dage, og så burde dine symptomer være helt væk. Hvis ikke de forsvinder, eller de vender tilbage efter kort tid, kan det være, du skal have en anden type medicin.

Hos de fleste virker behandlingen allerede efter et døgns tid. Behandlingen varer i alt tre dage. I løbet af disse tre dage vil symptomerne på blærebetændelse typisk forsvinde, og du vil føle dig rask igen.

Hvor længe varer behandlingen?

Hos unge, ikke-gravide kvinder med klassiske symptomer på blærebetændelse, varer behandlingen ikke længere end 3 døgn. Efter 3 døgn vil dine symptomer være forsvundet, og dit immunforsvar bekæmper resten af bakterierne i urinen, hvis der er nogen tilbage.

Det er vigtigt, at du husker at tage dine piller, som du har fået anvist af lægen, og at du tager alle hele kuren, selvom du ikke længere har symptomer. Ellers kan du risikere, at blærebetændelsen vender tilbage eller, at bakterierne i værste fald bliver resistente over for den medicin, du har fået.

Hos gravide skal blærebetændelse behandles i 7 dage i alt. Man skal nemlig være helt sikker på, at alle bakterier er slået ihjel. Bakterier i urinen hos gravide – selvom der ikke er symptomer – kan blandt andet øge risikoen for at føde for tidligt.

Blærebetændelse i graviditeten

Hvad hvis behandlingen ikke virker?

Hvis symptomerne på blærebetændelse ikke forsvinder eller kommer tilbage i løbet af to uger, tyder det på, at bakterierne i blæren er resistente over for den medicin, du har fået. Er dette tilfældet, skal du aflevere en urinprøve hos lægen, som skal undersøges for bakterier og deres resistens og derefter starte behandling med medicin, der har en bredere virkning.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere