Blærebetændelse

Hvad sker der, hvis blærebetændelse ikke behandles?

Hvis blærebetændelse ikke behandles, går den oftest over af sig selv. Typisk i løbet af 1-2 uger. Hvis du får behandling mod blærebetændelse, kommer du hurtigere af med de generende symptomer. Hvis du ikke er særligt generet af symptomerne, er behandling ikke altid nødvendig, og dit immunforsvar kan selv bekæmpe sygdommen.

Blærebetændelse går meget ofte over af sig selv, hvis det ikke behandles. I løbet af 1-2 uger vil kroppens immunforsvar have bekæmpet blærebetændelsen, og du bliver rask af dig selv.

[Link: Kan blærebetændelse gå over af sig selv?]

Hvis blærebetændelsen ikke går over af sig selv i løbet af 2 uger, eller du er meget generet af symptomer, anbefales behandling med medicin. Blærebetændelse kan i meget sjældne tilfælde udvikle sig til betændelse i nyrerne, hvis den ikke behandles.

Skal man have behandling mod blærebetændelse?

Behandling mod blærebetændelse af ikke altid nødvendigt for at kurere sygdommen, men kan forkorte varigheden af de generende symptomer ved blærebetændelse. Hvis du har milde symptomer på blærebetændelse og ikke er særligt generet af dem, kan man vente med den medicinske behandling. I stedet er behandlingen blot rigeligt væskeindtag. Hvis symptomerne forværres, kan man genoverveje at starte på medicinen. Hvis du har meget generende symptomer, anbefales behandling også.

Hvad kan blærebetændelse udvikle sig til?

I meget sjældne tilfælde kan betændelsen i blæren sprede sig til nyrerne, og du kan få nyrebækkenbetændelse. Nyrebækkenbetændelse giver høj feber, kulderystelser, kvalme og opkastninger og smerter i siden af maven eller i ryggen. Betændelsestilstanden kræver altid behandling med medicin. Pillerne skal tages 14 dage.

Hvad kan blærebetændelse udvikle sig til?

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere