P Piller

Hvad sker der, hvis man tager for mange p-piller?

Tager du en p-pille for meget i løbet af din cyklus, er du stadig beskyttet mod graviditet. Det er ikke skadeligt, at tage flere p-piller på én gang, men du kan få kvalme og i nogle tilfælde kaste op. Nogle kvinder får pletblødninger, hvis de har taget for mange p-piller på én gang.

Det er ikke farligt at tage for mange p-piller. I værste fald kan du få kvalme og kaste op, hvis du tager flere p-piller på én gang.

Du kan kontakte din læge eller henvende dig på apoteket, hvis du har taget for mange p-piller og føler dig utilpas. Hvis et barn har spist nogle af dine p-piller, bør du kontakte lægen eller vagtlægen.

Jeg havde glemt, at jeg i forvejen havde taget en p-pille

Hvis du kommer til at tage en ekstra p-pille, fordi du havde glemt, at du i forvejen havde taget en p-pille tidligere på dagen, kan du være helt rolig. Der sker ikke noget ved, at du en gang i mellem kommer til at tage en p-pille for meget. Du skal tage dine p-piller, som du plejer i resten af cyklussen og skal altså ikke springe en p-pille over dagen efter. Du er stadig beskyttet mod graviditet, men skal være opmærksom på, at mærkningen på p-pillearket i resten af din cyklus vil vise dagen i morgen. Altså skal du fx tage p-pillen mærket tirsdag, selvom det er mandag.

Skal jeg tage flere p-piller, hvis jeg har glemt en p-pille?

Hvis du har glemt at tage en p-pille, kan du komme ud for at skulle tage to p-piller samme dag. Det er helt ufarligt at tage begge p-piller samtidig, men nogen kan opleve kvalme. For at undgå kvalme kan du tage p-pillerne med et par timers mellemrum. Alternativt kan du tage begge piller samtidig med et måltid.

Hvis du har forsøgt at gøre skade på dig selv eller overvejer at gøre det

Det kan somme tider være svært at være ung kvinde. Hvis du har taget for mange p-pille eller overvejer at gøre det for at gøre skade på dig selv, er det vigtigt, at du taler med nogen om det. Der er heldigvis flere steder, du kan kontakte for at få en snak om dine problemer, tanker og følelser og få hjælp til de svære ting i tilværelsen.

Du kan ringe til__ Livslinien__ på:

Tlf. 70 201 201

Telefonen har åbent alle årets dage fra klokken 11-04. Du er anonym, når du ringer.

Du kan også chatte med eller skrive til livslinien på deres hjemmeside.
Klik her

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere