Minipiller

Hvor hurtigt er minipiller ude af kroppen?

Hvis du stopper med at tage minipiller, går der ikke mere end et par døgn, før de er helt ude af kroppen. Minipiller har en kort virkningstid og er derfor allerede usikre i deres beskyttelse, hvis der går mere end 24 timer imellem, man tager dem. Til gengæld kommer din egen cyklus hurtigt tilbage, når du stopper med minipiller.

De traditionelle minipiller

De traditionelle minipiller har en meget kort virkningstid. Hvis der går mere end et døgn imellem, at du tager dem, beskytter de ikke længere mod graviditet. Det vil også sige, at de er meget hurtigt ude af kroppen. Allerede efter et par dage, vil deres virkning være helt ophørt og hormonerne vil være udskilt fra din krop.

Hvis du har haft regelmæssige menstruationer på minipillerne, vil din cyklus fortsætte, som den plejer efter, du er stoppet med minipillerne.

Husk på, at muligheden for at blive gravid derfor allerede er til stede efter et døgns tid eller to – afhængigt af, hvornår i din cyklus, du er stoppet med minipillerne.

Læs mere om hvornår du kan blive gravid efter minipiller

Hvis dine menstruationer var uregelmæssige eller udeblev på minipiller, kan der gå et par måneder før din cyklus igen er regelmæssig. Men hormonerne fra minipillerne vil være ude af kroppen langt før dette. Du kan altså ikke regne med at være beskyttet i perioden, før din menstruation er kommet tilbage.

De moderne minipiller

De moderne minipiller indeholder en anden type af hormonet gestagen. Denne type er længere om at blive udskilt fra kroppen, men der går stadig ikke mere end uges tid før, det er helt ude af kroppen.

Det betyder også, at de har en længere virkningstid, og at du stadig er beskyttet, hvis du glemmer din minipille i op til 12 timer.

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis du glemmer en eller flere minipiller

De moderne minipiller hæmmer din ægløsning, og der vil derfor typisk gå et par måneder før din naturlige ægløsning – og dermed din menstruation – vender tilbage.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere