Blærebetændelse

Hvor længe varer blærebetændelse?

Symptomerne på blærebetændelse udvikler sig i løbet få timer eller dage. Behandlingen mod blærebetændelse virker i de fleste tilfælde allerede efter 1 døgn, og behandlingen varer i alt 3 døgn, hvorefter langt de fleste er raske igen. Behandles blærebetændelsen ikke, går den i langt de fleste tilfælde over af sig selv i løbet af 1-2 uger.

Blærebetændelse udvikler i løbet af få dage eller timer. Det vil altså sige, at det er en betændelsestilstand, som kommer akut. Hvis du har haft blærebetændelse før, vil du typisk meget hurtigt kunne genkende symptomerne.

Hvis du søger læge og får bekræftet, at du har blærebetændelse – bakterier i urinen i kombination med de klassiske symptomer; øget trang til at gå på toilettet, hyppige toiletbesøg og smerter ved vandladning – kan du starte behandling med medicin.

Hvad behandler man blærebetændelse med?

Hvornår virker medicinen?

I langt de fleste tilfælde virker pillerne mod blærebetændelse i løbet af et døgn. Behandlingen varer i alt i 3 døgn og herefter, vil du igen være rask og ikke længere have nogen symptomer på blærebetændelse.

I få tilfælde virker behandlingen ikke ligeså effektivt. Det kan være fordi de bakterier, som har givet dig blærebetændelse, er resistente over for den medicin, du har fået. Hvis dette er tilfældet, vil din læge at give dig noget andet medicin, som du skal tage i op til 10 dage mere.

Hvad hvis man ikke får medicin?

Langt de fleste blærebetændelser går – selvom de ikke behandles – over af sig selv i løbet af 1-2 uger, fordi kroppens eget immunforsvar bekæmper betændelsestilstanden. Hvis du har milde symptomer på blærebetændelse, kan man se det an og vente med at starte behandling. Sørg for at drikke rigeligt.

[Link: Kan blærebetændelse gå over af sig selv?]

Meget få blærebetændelser varer længere end 2 uger og endnu færre udvikler sig til betændelse i nyrerne.

Hvad kan blærebetændelse udvikle sig til?

Behandling af blærebetændelse med medicin forkorter varigheden af sygdommen og hjælper på dine

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere