P Piller

Hvordan får man p-piller?

Sådan får du p-piller Du skal til lægen for at få en recept på p-piller. Første gang du får p-piller, får du målt dit blodtryk. Sammen med dig finder lægen ud af, hvilken type p-piller, der passer til dig. Med en recept på p-piller på en elektronisk server, kan du selv bestemme hvilket apotek, du vil købe dine p-piller på.

P-piller kan man kun få på recept, og kan ikke købes i håndkøb. Hvis du vil have p-piller, skal du derfor til lægen for at få en recept.

P-piller for første gang

Før du kan begynde på p-piller, skal du have en tid hos din læge. Lægen vil måle dit blodtryk og tale med dig om fordele og ulemper ved p-piller. Lægen vil også stille dig spørgsmål om sygdom (f.eks. blodpropper) i din nærmeste familie og spørge ind til dit generelle helbred. Det gør lægen for at vurdere din risiko for at få alvorlige bivirkninger af p-pillerne.

Din første recept på p-piller er oftest på en enkelt pakke og altså til 3 måneders forbrug. Efter 3 måneder anbefaler de fleste læger et kontrolbesøg. Her kan I tale om eventuelle bivirkninger, og du kan få målt dit blodtryk igen for at se, om det er steget. Hvis alt er, som det skal være, og du er tilfreds med dine p-piller, kan du få en recept på p-piller, der dækker op til 2 års forbrug. Der er herefter ikke behov for rutinemæssig kontrol.

Læs mere om, hvordan du tager p-piller

Køb p-piller på apoteket tættest på dig

Recepterne bliver i dag altid lagt ud på en landsdækkende, elektronisk server. Det betyder, at du kan købe dine p-piller på et hvilket som helst apotek i hele Danmark – uafhængigt af hvor du bor og hvor, du går til lægen.

P-pillerne kan kun fås på apoteket. Du kan altså ikke købe dem i supermarkeder eller i kiosker, som du f.eks. kan med håndkøbsmedicin.

Husk at hente en ny pakke p-piller på apoteket i god tid. Så undgår du at løbe tør for p-piller og starte for sent med p-pillerne efter p-pillepausen.

P-piller af et andet mærke

På apoteket kan du blive spurgt, om du kunne tænke dig p-piller af et andet mærke. P-piller varierer meget i pris, og det kan være, at der findes billigere p-piller til dig.

Læs mere om, hvad p-piller koster

P-piller af samme type kan have forskellige navne, men de indeholder præcis det samme. Du kan derfor sagtens skifte p-pillemærke, hvis du gerne vil bruge et billigere produkt.

Du kan komme ud for, at apoteket ikke har de p-piller, du bruger. Det kan være, fordi de er midlertidigt udsolgt eller ikke er blevet bestilt hjem i tide. Så kan du altid købe dine p-piller på et andet apotek.

Mest læste

P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
P Piller
Hvad koster p-piller?
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere