P Piller

Hvordan virker p-piller på mænd?

Hvis mænd tager p-piller over længere tid, får de en øget mængde kvindelige hormoner i kroppen. Det kan muligvis medføre, at de udvikler kvindelige kønstræk. Der er endnu ikke udviklet p-piller som præventionsmiddel til mænd. P-piller til kvinder kan ikke bruges som prævention til mænd.

P-piller er udviklet til kvinder og indeholder kvindelige kønshormoner. De kvindelige kønshormoner forhindrer graviditet hos kvinder ved blandt andet at hæmme ægløsningen. P-piller til kvinder kan ikke bruges som prævention til mænd.

Tager mænd p-piller over længere tid, vil mængden af kvindelige kønshormoner i kroppen stige. I teorien kan det betyde, at de udvikler kvindelige kønstræk, impotens og nedsat sexlyst.

Hvad sker der, hvis en mand tager en p-pille?

Der sker ingenting ved, at en mand tager en enkelt eller et par p-piller. Effekten af p-piller på mænd vil først ses efter længere tids regelmæssigt forbrug.

P-piller udviklet til mænd

Præventionsmulighederne til mænd er begrænsede. I dag findes kun kondomer og såkaldt vasektomi, som er en lille operation hvor sædlederne bliver lukket af, og der derfor ikke frigives sædceller ved udløsning.

Igennem de sidste 30-40 år er har forskere forsøgt at udvikle en p-pille til mænd. Idéen bag p-piller til mænd er at nedsætte sædkvaliteten midlertidigt, så manden ikke kan gøre kvinden gravid. Forskningsresultater har været lovende, men der er endnu ikke udviklet p-piller til mænd.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere