Blærebetændelse

Hvorfor gør blærebetændelse ondt?

Når du har blærebetændelse, irriterer bakterier slimhinden og muskulaturen i urinrør og blære. Når muskulaturen er irriteret trækker den sig krampagtigt sammen. Det giver smerter i urinrøret, når du lader vandet og kan også give smerter i blæren. Smerter i blæren føles som ubehag eller smerter i det nederste af maven.

Et af de mest almindelige symptomer på blærebetændelse er smerter. Særligt smerter, når du lader vandet. Mange har også smerter i det nederste af maven, der var blæren er placeret.

Hvad er symptomerne på blærebetændelse?

Smerter ved vandladning

Blærebetændelse gør ofte rigtig ondt, når du lader vandet. Særligt i slutningen af vandladning, kan du opleve krampelignende, sviende smerter. Smerterne opstår fordi muskulaturen i urinrøret trækker sig sammen. Når du har blærebetændelse, irriterer bakterier slimhinde og muskulatur i urinrør, og det giver kramper i muskulaturen i urinrøret, når du lader vandet.

Smerter i maven

Blærebetændelse kan også gøre ondt i det nederste af maven svarende til der, hvor blæren sidder. Når der er betændelse i blæren, bliver slimhinden og muskulaturen i blæren irriteret. Irritationen giver smerter blandt andet fordi, blærevæggens muskulatur trækker sig sammen.

Det er også de muskulære sammentrækninger i blæren, der er årsagen til den øgede vandladningstrang og de hyppige toiletbesøg.

Ondt i ryggen eller siden

Hvis du har ondt i siderne af maven eller i ryggen, tyder det måske på, at du har nyrebækkenbetændelse. Her vil du også ofte have feber, kvalme og opkastninger. Betændelse i blæren kan i meget sjældne tilfælde sprede sig til nyrerne og give nyrebækkenbetændelse.

Hvad kan blærebetændelse udvikle sig til?

Mest læste

Blærebetændelse
Hvorfor får man blærebetændelse af samleje?
Minipiller
Minipiller og uren hud
Minipiller
Hvis du har glemt 3 eller flere traditionelle minipiller
Blærebetændelse
Behandling af blærebetændelse
Minipiller
Hvis du har glemt 3 eller flere moderne minipiller

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere