Blærebetændelse

Hvorfor gør blærebetændelse ondt?

Når du har blærebetændelse, irriterer bakterier slimhinden og muskulaturen i urinrør og blære. Når muskulaturen er irriteret trækker den sig krampagtigt sammen. Det giver smerter i urinrøret, når du lader vandet og kan også give smerter i blæren. Smerter i blæren føles som ubehag eller smerter i det nederste af maven.

Et af de mest almindelige symptomer på blærebetændelse er smerter. Særligt smerter, når du lader vandet. Mange har også smerter i det nederste af maven, der var blæren er placeret.

Hvad er symptomerne på blærebetændelse?

Smerter ved vandladning

Blærebetændelse gør ofte rigtig ondt, når du lader vandet. Særligt i slutningen af vandladning, kan du opleve krampelignende, sviende smerter. Smerterne opstår fordi muskulaturen i urinrøret trækker sig sammen. Når du har blærebetændelse, irriterer bakterier slimhinde og muskulatur i urinrør, og det giver kramper i muskulaturen i urinrøret, når du lader vandet.

Smerter i maven

Blærebetændelse kan også gøre ondt i det nederste af maven svarende til der, hvor blæren sidder. Når der er betændelse i blæren, bliver slimhinden og muskulaturen i blæren irriteret. Irritationen giver smerter blandt andet fordi, blærevæggens muskulatur trækker sig sammen.

Det er også de muskulære sammentrækninger i blæren, der er årsagen til den øgede vandladningstrang og de hyppige toiletbesøg.

Ondt i ryggen eller siden

Hvis du har ondt i siderne af maven eller i ryggen, tyder det måske på, at du har nyrebækkenbetændelse. Her vil du også ofte have feber, kvalme og opkastninger. Betændelse i blæren kan i meget sjældne tilfælde sprede sig til nyrerne og give nyrebækkenbetændelse.

Hvad kan blærebetændelse udvikle sig til?

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere