Blærebetændelse

Kan graviditet føles som blærebetændelse?

Et af tegnene på graviditet kan være, at du oftere har behov for at gå på toilettet. Hyppigere vandladning er også et symptom på blærebetændelse, men her er vandladningen ofte smertefuld. Hvis du er gravid, vil du også ofte kunne mærke det på andre måder; dine bryster er ømme, du har kvalme og din menstruation udebliver.

For kvinder i den fødedygtige alder, skyldes blærebetændelse i langt de fleste tilfælde samleje. Seksuelt aktive kvinder i den fødedygtige alder har også en sandsynlighed for at blive gravide. Samleje kan altså både føre til blærebetændelse og graviditet.
De to tilstande kan dog adskilles, hvis du lære symptomerne på blærebetændelse og de tidlige tegn på graviditet at kende.

Symptomer på blærebetændelse

Det mest almindelige symptomer på blærebetændelse er en fornemmelse af hele tiden at skulle på toilettet, en øget trang til at skulle på toilettet, smerter ved toiletbesøg og i nogle tilfælde blod i urinen og smerter i det nederste af maven.

Hvad er symptomerne på blærebetændelse?

Tegn på graviditet

De tidlige tegn på graviditet er oftest ømme bryster, kvalme og træthed. Tegnene varierer meget fra kvinde til kvinde, og nogen oplever slet ikke ændringer før senere i graviditeten. Stort set alle gravide kvinder vil dog opleve, at deres menstruation udebliver eller i sjældnere tilfælde, at den bliver uregelmæssig eller kun viser sig ved små pletblødninger.

Tegn på graviditet som kan minde om blærebetændelse

En del oplever at skulle ofte på toilettet, når de er gravide – også tidligt i graviditeten pga. den øgede væskemængde i kroppen. Hyppige toiletbesøg er også et tegn på blærebetændelse, men her vil vandladningerne i langt de fleste tilfælde være smertefulde. Mærk efter, om du har andre tegn på enten graviditet eller blærebetændelse for at skelne mellem de to tilstande.

Du kan også være gravid og have blærebetændelse på samme tid. Her er det vigtigt, at du søger læge, så du kan blive behandlet for din blærebetændelse.

Blærebetændelse i graviditeten

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere