Blærebetændelse

Kan man få kvalme af blærebetændelse?

Kvalme er normalt ikke et symptom på blærebetændelse. Hvis du har kvalme, høj feber og smerter i siden eller midt på ryggen, er det måske mere sandsynligt, at du har nyrebækkenbetændelse. Kvalme i kombination med øget behov for at gå på toilettet – uden andre symptomer på blærebetændelse – kan være tegn på graviditet.

Blærebetændelse giver som regel ikke kvalme. Du kan have smerter eller ubehag i det nederste af maven men ikke kvalme. Hvis du har kvalme, er der højst sandsynligt ikke tale om blærebetændelse men nærmere andre tilstande – f.eks. nyrebækkenbetændelse eller graviditet.

Kvalme – et tegn på betændelse i nyrerne

Har du kvalme og opkastninger og feber samtidig med, at du har symptomer på en blærebetændelse, er der en sandsynlighed for, at du har betændelse i nyrerne – også kaldet nyrebækkenbetændelse. Nyrebækkenbetændelse kan opstå pga. en betændelse i blæren, der spreder sig op gennem urinlederne til nyrerne.
Det er en alvorlig betændelsestilstand, som kræver lægelig behandling.

Hvis du har milde symptomer på blærebetændelse, skal du ikke være bekymret for, om du har nyrebækkenbetændelse.

De fleste tilfælde af nyrebækkenbetændelse kan behandles i hjemmet. I meget få tilfælde kræver sygdommen behandling på et hospital.

Hvad kan blærebetændelse udvikle sig til?

Kvalme – et tegn på graviditet

Hvis du har kvalme, og skal du ofte på toilettet, men har ingen af de andre symptomer på blærebetændelse, kan det måske være, du er gravid. Er din menstruation udeblevet – så er graviditet en sandsynlig årsag.

Kan graviditet føles som blærebetændelse?

Kvalme, øget behov for at gå på toilettet og udeblivende menstruation kan alle være tegn på tidlig graviditet. Hvis du er i tvivl, kan du tage en graviditetstest. De kan købes i håndkøb på apotekerne og i de fleste supermarkeder. Du kan udføre testen derhjemme og få svar med det samme.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere