P Piller

Kan man skifte p-piller?

Ja, man kan sagtens skifte mellem forskellige mærker. Der findes rigtig mange forskellige typer p-piller på markedet. Der findes både forskellige generationer af p-piller og forskellige mærker. P-piller af samme generation indeholder præcis det samme, selvom de er af forskellige mærker. Du kan derfor sagtens skifte fra mærke til mærke uden, at det har nogen betydning for dig eller dit helbred.

Det kan være svært at finde hoved og hale i de forskellige p-piller, der findes på markedet. Overordnet findes der 3 forskellige generationer; 2., 3. og 4. generation. Inden for hver generation findes flere p-piller med forskellige navne. P-pillerne har forskellige navne, fordi de produceres af forskellige medicinalfirmaer. Men de har præcis det samme indhold.

Se hvilke p-piller, der er bedst for dig

Hvorfor bliver jeg tilbudt forskellige p-piller på apoteket?

Du har sikkert været ude for, at apotekeren tilbyder dig p-piller, som hedder noget andet, end de plejer. Dette betyder ikke, at det er en anden type eller generation af p-piller. Hvis din læge har skrevet recept på 2. generations p-piller, vil du altid kun blive tilbudt 2. generations p-piller på apoteket. Der findes dog mange forskellige mærker af 2., 3. og 4. generations p-piller, som indeholder præcis det samme, men har forskellige navne, fordi de produceres af forskellige medicinalfirmaer.

Prisen på p-piller kan variere meget, og apotekeren vil som udgangspunkt tilbyde dig de billigste p-piller. Du kan roligt skifte fra p-pille mærke til p-pille mærke – også hver gang, du henter p-piller – og på den måde altid tage de billigste p-piller.

Se hvilken generation dine p-piller er

Hvad hvis jeg gerne vil skifte p-piller?

Der kan være flere forskellige årsager til, at du gerne vil skifte p-piller. Det kan være, du er generet af bivirkninger. I så fald skal du tale med din læge om, hvilken anden p-pille generation der kan være noget for dig.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere