Minipiller

Minipiller og uren hud

Uren hud er en sjælden bivirkning til minipiller. Hormonet i minipiller har dog vist sig at give uren hud hos nogle kvinder. Men det er oftest hormonspiral og hormonimplantater (p-stav), som indeholder det samme hormon som minipillerne, der giver uren hud. Tal med din læge, hvis du oplever at få uren hud på minipiller.

Uren hud og akne er meget almindeligt hos kvinder i puberteten. Det er generende og derfor også ofte en frygtet bivirkning til præventionsmidler generelt. P-piller har vist sig at forbedre akne og kan derfor bruges til at behandle akne. Det gælder dog ikke for minipiller.

Minipiller indeholder hormonet gestagen. Gestagen findes også i andre præventionsmidler såsom hormonspiral og hormonimplantater (p-stav). Forskning har vist, at gestagen kan give akne. Det er dog oftest kvinder, der bruger hormonspiral eller p-stav, der oplever akne eller uren hud som bivirkning. Uren hud ses meget sjældent som en bivirkning til minipiller.

Hvis du udvikler akne eller uren hud efter, du er begyndt på minipiller, kan du tale med din læge om det. Du kan eventuelt skifte til at andet præventionsmiddel, fx p-piller, hvis du er generet af akne. Tal med din læge om fordele og ulemper ved de forskellige former for præventionsmidler.

Læs mere om minipillers bivirkninger

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere