Menstruation og blødninger

P-piller og manglende menstruationsblødning

De fleste kvinder får en menstruationslignende blødning i deres p-pillepause. Blødningen opstår, fordi slimhinden i livmoderen løsriver sig, når niveauerne af de hormoner, p-pillerne indeholder, falder.

Hos få kvinder forsvinder den menstruationslignende blødning i p-pillepausen helt. Dette skyldes, at slimhinden i livmoderen bliver så tynd, at den ikke løsriver sig, når hormonniveauerne falder i pausen – kroppen altså ikke behov for at afstøde den, når den er helt tynd.

Normalt at blødningen kan udeblive

Det er helt normalt, at blødningen i p-pillepausen udebliver for kvinder, der tager p-piller. Det kan især ske for kvinder, der har taget p-piller i længere tid.

Dukker blødningen ikke op hos dig, kan du med fordel tage en graviditetstest, så du er sikker på, at du ikke er gravid.

Det har ingen betydning for din muligheder for at blive gravid, når du stopper med p-pillerne, at du ikke bløder i p-pillepauserne.

Hvornår kommer min naturlige menstruation igen efter p-piller?

Når du stopper med at tage p-piller, begynder din krop igen at producere de naturlige, kvindelige kønshormoner. Din naturlige menstruationscyklus – og dermed din mulighed for at blive gravid – vender tilbage i løbet af 3 måneder.

Hvor lang tid, der går, før din naturlige cyklus vender tilbage afhænger ikke af hvilke p-piller, du har taget, hvor længe, du har taget p-piller eller hvordan, du har taget p-piller.

Hvornår kan jeg blive gravid efter p-piller?

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere