P Piller

P-piller under graviditet

Tager man skade af at tage p-piller, når man er gravid? Nej, der er ikke øget risiko for hverken spontan abort, fosterdød eller fostermisdannelser hos gravide, der tager p-piller. Men man anbefaler alligevel alle kvinder at stoppe med at tage p-piller, så snart de finder ud af, at de er gravide.

Har du glemt at tage en eller flere p-piller i en cyklus, kan du blive gravid. Bliver man gravid på p-piller, opdager man det sjældent lige med det samme. Det betyder, at nogle kvinder tager p-piller i kortere eller længere tid, mens de er gravide.

Forskerne ved endnu ikke med sikkerhed, om p-piller er ufarlige for fosteret. Hvis du ønsker at fuldføre graviditeten, skal du derfor stoppe med p-pillerne, så snart du bliver klar over, at du er gravid.

P-piller øger ikke risikoen for spontan abort, fostermisdannelser eller fosterdød

Forskningen har indtil nu ikke kunnet vise en sammenhæng mellem det at tage p-piller under graviditeten og fostermisdannelser.

P-piller under graviditeten øger heller ikke risikoen for fosterdød eller spontane aborter.

Læs også: 6 myter om p-piller

Rygning og epilepsimedicin i graviditeten

Rygning og indtag af epilepsimedicin nedsætter mængden af folsyre i blodet. Folsyre er et vitamin, der er vigtig for fosterets vækst og udvikling – særligt i den første del af graviditeten. Tager man både p-piller og epilepsimedicin eller ryger man, mens man er gravid, er der større risiko for, at man mangler folsyre i blodet. Det kan muligvis øge risikoen for misdannelser hos fosteret.

Kontakt din læge, hvis du tager epilepsimedicin, og du er gravid eller planlægger at blive det.

Alle gravide kvinder bør ophøre med at ryge eller nedsætte deres forbrug.

Når du begynder på p-piller

Inden du begynder at tage p-piller, skal du være sikker på, at du ikke er gravid. Tag eventuelt en graviditetstest, inden du starter.

Læs mere om, hvornår p-piller virker

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere