Minipiller

Tager man på af minipiller?

Forskning har ikke kunne vise en sammenhæng mellem at tage minipiller og tage på i vægt. På trods af dette er vægtstigning er stadig en frygtet bivirkning til minipiller. De fleste kvinder tager på i vægt i løbet af teenageårene hvad enten, de bruger minipiller eller ej.

Mange kvinder er bekymrede for at tage på, når de starter på minipiller. Vægtøgning opleves af nogen som en bivirkning til minipiller, og en del kvinder stopper med at tage minipiller, fordi de synes, de har taget på i vægt. Men er der egentlig en sammenhæng mellem at tage minipiller og vægtøgning?

Nyere forskning har ikke kunnet påvise en sammenhæng mellem minipilleforbrug og vægtstigning. Forskning i specifikt dette emne er imidlertid begrænset. Det skyldes blandt andet, at der er langt færre kvinder, der tager minipiller i forhold til p-piller og andre præventionsmidler.

I den forskning, der er tilgængelig i dag, konkluderes det, at minipiller ikke medvirker til vægtstigning hos kvinder.

Læs mere om minipillers bivirkninger

Vægtstigning er en naturlig del af unge kvinders udvikling

En vigtig pointe er, at stort set alle unge kvinder tager på i vægt i teenageårene og i løbet af 20-erne. Det er helt naturligt og en del af kvinders normale udvikling. Det sker uanset om man tager minipiller eller ej. Det er derfor vigtigt at huske på, at en vægtstigning ikke nødvendigvis har noget med minipillerne at gøre.

Husk på, at uafhængigt af, om du tager minipiller eller ej, skal der være en balance mellem det, du spiser og den motion, du dyrker.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere