Ofte stillede spørgsmål

Levering

Kan jeg bestille ekstra pakker, hvis jeg fx skal ud at rejse?

Du kan anmode om en ekstra pakke p-piller eller minipiller, hvis du fx skal ud på en længere rejse.

Hvor lang tid tager det at sende pillerne med posten?

Det kan tage op til 14 dage at sende pillerne med posten. Apoteket sender pillerne i god tid, så du har pillerne cirka fire uger før, du skal starte på en ny pakke p-piller eller minipiller.

Hvem sender pillerne?

Pillerne sendes af det apotek, som du har valgt. Pillerne leveres af PostNord.

Apoteket har trukket pengene på min konto - hvornår får jeg mine piller leveret?

Det kan tage op til 14 dage at sende pillerne med posten i Danmark.

Kan jeg sætte mine forsendelser på pause?

Du kan ændre din forsendelsesdato under dine brugerindstillinger, hvis du har brug for at udskyde eller ændre din levering.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Pris og betaling

Kan jeg opsige mit p-pilleabonnement?

Ja, der er ingen binding. Du kan opsige dit p-pilleabonnement under dine brugerindstillinger.

Koster pillerne det samme som på apoteket?

Ja. Da du køber p-pillerne eller minipillerne hos et af vores samarbejdsapoteker i Danmark, koster medicinen det samme, som når du handler fysisk på apoteket. Forsendelsen er gratis.

Hvad koster det?

Pillerne koster det samme, som når du handler fysisk på apoteket, da du køber dem hos et af vores samarbejdsapoteker.

Du kan vælge, om du vil have det billigste mærke eller dit nuværende mærke. Det vil altid være af samme type p-piller eller minipiller, som du anvender i dag. Priser på receptpligtig medicin reguleres hver 14. dag i Danmark.

Forsendelsen er gratis.

Hvordan betaler jeg?

Betalingen trækkes på dit betalingskort, når pillerne er klar til at blive afsendt fra apoteket.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Apotek og medicin

Hvilke p-piller eller minipiller får jeg?

Du får de samme type p-piller eller minipiller, som du anvender i dag. Når du tilmelder dig, vil en læge slå dig op på receptserveren og se hvilken type p-piller eller minipiller, du allerede anvender. På den måde sikrer lægen, at du får samme type p-piller eller minipiller, som du anvender i dag.

Kan jeg selv vælge hvilke p-piller eller minipiller jeg vil have?

Ja, du kan vælge om du vil have det billigste mærke eller dit nuværende mærke. Du kan kun vælge et mærke af samme type p-piller eller minipiller, som du allerede anvender.

Hvilke apoteker kan jeg vælge?

Du kan vælge et apotek blandt de apoteker, som Practio samarbejder med. Du kan se hele listenher. Når du køber pillerne hos apoteket, accepterer du det valgte apoteks handelsvilkår.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Læger og recepter

Hvordan bliver min recept udstedt?

Når du har svaret på et spørgeskema og identificeret dig med NemID, vil en læge gennemgå dine svar. Vurderer lægen, at det er sikkert for dig at få en recept på p-piller eller minipiller, vil lægen forny din recept, som lægges på den nationale receptserver.

Hvem fornyer min recept?

Når du er tilmeldt Practios p-pilleabonnement, er det en læge, som Practio samarbejder med, der fornyer recepten til dig.

Er det min egen læge, der udsteder recepten?

Nej, det er en læge fra Practio, der udsteder recepten.

Skal jeg fysisk til lægen?

Du skal ikke fysisk til lægen for at få fornyet din recept på p-piller eller minipiller gennem Practios p-pilleabonnement. Du svarer i stedet på et spørgeskema online. En læge vil se på dine svar og i øvrigt vurdere, om det er sikkert at forny din recept.

Læs Practios artikel:Blodtrykskontrol hos egen læge er unødvendig

Skal jeg fortælle min egen læge at jeg tilmelder mig Practio?

Nej, det er ikke nødvendigt.

Fik du svar på dine spørgsmål?

Spørgeskema og blodtryksmålinger

Skal jeg fysisk til kontrol hos lægen?

Du skal ikke fysisk til lægen for at få fornyet din recept på p-piller eller minipiller gennem Practios p-pilleabonnement. Du svarer i stedet på et spørgeskema online. En læge vil se på dine svar og i øvrigt vurdere, om det er sikkert at forny din recept.

Læs Practios artikel:Blodtrykskontrol hos egen læge er unødvendig

Skal jeg have tjekket mit blodtryk?

For at anmode om receptfornyelse med Practios p-pilleabonnement skal du svare på et online spørgeskema, som svarer til de spørgsmål, Lægemiddelstyrelsen anbefaler læger at stille ved en fysisk konsultation.

Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi, som er en sammenslutning af speciallæger i gynækologi, skriver i deres guideline fra 2015, at p-piller og minipiller ikke øger blodtrykket, og at der ikke er videnskabelig belæg for at måle blodtrykket hos kvinder, der allerede tager p-piller eller minipiller. Internationale guidelines fra bl.a. World Health Organization (WHO) understøtter dette synspunkt. Derfor er mange andre lande, heriblandt Norge, gået bort fra de regelmæssige årlige kontroller.

Practios læger har vurderet, at en årlig kontrol med et spørgeskema er tilstrækkeligt, og det gør dem i stand til at vurdere, hvorvidt det er lægeligt forsvarligt at forny din recept på p-piller eller minipiller. Brugere af abonnementservicen kontrolleres årligt ved at svare på nogle opfølgende spørgsmål online, som ikke kræver, at kvinden sidder fysisk sammen med en læge eller sygeplejerske. Hvis du er i tvivl om dit blodtryk er for højt, bør du dog altid gå til din egen læge for at få det målt.

Læs Practios artikel:P-piller øger ikke blodtrykket

Hvilke spørgsmål skal jeg besvare?

Spørgeskemaet indeholder en række forskellige spørgsmål om dit helbred og dit brug af p-piller eller minipiller. Det svarer til de spørgsmål, som Sundhedsstyrelsen anbefaler læger at stille ved en fysisk konsulation.

Hvordan kan jeg få p-piller eller minipiller via Practio?

Når du tilmelder dig Practios abonnementservice, skal du svare på et spørgeskema, som svarer til de spørgsmål, som Lægemiddelstyrelsen anbefaler en læge at stille i forbindelse med udstedelse af en recept på p-piller eller minipiller. Practio gennemgår i samarbejde med lægen alle forespørgsler på receptfornyelse.

Fik du svar på dine spørgsmål?