P Piller

Antal p-piller i pakken

Antallet af p-piller i en pakke er forskelligt. I langt de fleste pakker med p-piller er der 3 ark med 21 piller i hver. Andre p-pillepakker indeholder 3 ark med 28 piller i hver. I pakkerne med 28 p-piller tager man 2, 4 eller 7 piller i stedet for at holde en pause fra p-pillerne.

Antal p-piller i en pakke

Antallet af p-piller i en pakke afhænger af hvilken type p-pille, det er. P-piller kommer i flere forskellige pakninger og med mange forskellige navne. Langt de fleste p-pillepakker indeholder p-piller til 3 måneder fordelt på 3 blisterark med 21 p-piller i hvert ark. Det giver 63 p-piller i alt i hele pakken og betyder, at du har et blisterark til hver måned. De fleste tager 21 p-piller ad gangen og holder derefter pause med p-pillerne i 7 dage. Den pause kalder man p-pillepausen.

Læs mere om p-piller og menstruation

Andre p-pillepakker indeholder 3 blisterark med 28 p-piller i hver – i alt 84 p-piller. I disse pakker er der enten 2, 4, eller 7 p-piller i hvert blisterark, der ikke indeholder hormoner. Så selvom du ikke holder pause med dine p-piller, er der alligevel en periode på 2-7 dage hver måned, hvor du ikke indtager hormonholdige p-piller. Den periode svarer til at holde en p-pillepause. Hvis du har svært ved at huske hvornår og hvorlænge, du skal holde pause med p-pillerne, er denne type p-piller måske noget for dig. Pillerne, der ikke indeholder hormoner, har ofte en anden farve. De er f.eks. gule, når de hormonholdige piller er hvide.

Andre typer p-piller

Nogle typer af p-piller indeholder hormoner i varierende mængder. De skal tages i en bestemt rækkefølge. Den type p-piller kaldes flerfase p-piller og bliver brugt sjældent.

Der findes flere forskellige typer af flerfase p-piller og antallet af p-piller i pakken varierer. Din læge kan guide dig i, hvordan denne type p-piller skal tages, hvis du tager flerfase p-piller.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere