Blærebetændelse

Hvorfor får man blod i urinen, når man har blærebetændelse?

Blod i urinen opstår, når bakterier irriterer og ødelægger små blodkar i slimhinden på indersiden af blæren. Blod i urinen er et almindeligt og ufarligt symptom på blærebetændelse. Det er dog ikke altid tilstede. Hvis du stadig har blod i urinen 6 uger efter, du har haft blærebetændelse, skal det udredes nærmere.

Det kan se voldsomt ud – også selvom det kun er små mængder blod – men der er ingen grund til at være bekymret. Blod i urinen er et helt almindeligt og ufarligt symptom på blærebetændelse.

Derfor får man blod i urinen af blærebetændelse

Når du får blod i urinen pga. blærebetændelse, er det fordi, bakterier irriterer slimhinden, som findes på indersiden af blæren. I slimhinden findes en masse små blodkar, som der kan gå hul på, når slimhinden bliver irriteret. Når disse små blodkar bløder, får du blod i urinen – enten synligt eller i så små mængder, at det ikke kan ses med det blotte øje.

Det er langt fra alle med blærebetændelse, der har blod i urinen. Blod i urinen eller ej – det har ikke nogen betydning for den behandling, din læge vælger at give dig.

Har du derimod stadig blod i urinen 6 uger efter, du er færdig med behandlingen og ikke længere har andre symptomer på blærebetændelse, bør du udredes hos en læge, som er specialist i urinveje.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere