Blærebetændelse

Kan blærebetændelse gå over af sig selv?

Blærebetændelse vil oftest gå over af sig selv i løbet af 1-2 uger uden behandling. Hvis man er meget generet af blærebetændelsen, og lægen finder tegn på bakterier i urinen, vil man oftest blive tilbudt antibiotika. Hvis du ikke er særlig generet af symptomerne, er behandling ikke altid nødvendig, da dit immunforsvar ofte selv kan bekæmpe sygdommen.

Om en blærebetændelse skal behandles eller ej kommer an på, hvor generet man er af den, samt hvor længe symptomerne har stået på. Hvis man ikke rigtig mærker noget til betændelsen, kan man oftest vente og se det an for at undgå at tage medicin. En blærebetændelse kan sagtens gå over af sig, fordi immunforsvaret selv kan bekæmpe bakterierne. Hvis du har kraftige symptomer og er meget generet, kan medicin mod blærebetændelse overvejes.

Læs mere om behandling af blærebetændelse

Skal jeg have medicin mod min blærebetændelse?

Hvis du har kraftige symptomer på blærebetændelse, og din læge har påvist bakterier i din urin, vil han som oftest tilbyde en behandling med antibiotika. Antibiotika forkorter varigheden af blærebetændelsen, da antibiotika virker ved at forhindre bakterierne i at dele sig. Varigheden af blærebetændelsen bliver i gennemsnit forkortet med ca. 1-2 dage, og symptomerne bliver som regel bedre allerede efter ca. 1 døgns behandling. Derudover mindskes risikoen for, at bakterierne vandrer fra blæren og videre op mod nyren, hvor de kan udvikle sig til nyrebækkenbetændelse.

Læs mere om, hvad blærebetændelse kan udvikle sig til

Kan jeg gøre noget selv for at kurere en blærebetændelse?

Hvis en blærebetændelse ikke behandles med antibiotika, vil den oftest gå over af sig selv i løbet af 1-2 uger. Det tager længere tid for kroppen, da immunsystemet først skal aktiveres. Hvis du har symptomer på blærebetændelse, er det en god idé at drikke rigeligt med væske og tømme blæren helt under toiletbesøg. Herved skyller du en del bakterier ud og forhindrer dem i at vandre op mod nyrerne.

[Link: Blærebetændelse - hvad kan jeg selv gøre?]

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere