P Piller

Hvornår skal jeg tage p-piller?

Hvornår på dagen skal jeg tage mine p-piller? For at p-piller virker bedst, er det vigtigt, at du tager dem på samme tid hver dag. Hvornår på døgnet du tager din p-pille, betyder ikke så meget. Så længe det er nogenlunde samme tidspunkt hver dag. Få en god rutine i at tage p-piller ved at indbygge det i dine daglige rutiner.

For at gøre det lettere for dig at huske at tage din p-pille, kan du gøre det til en del af dine andre daglige gøremål. Du kan f.eks. tage din p-pille, når du spiser morgenmad, når du børster tænder eller samtidig med anden medicin, du tager fast hver dag. Det er lige meget hvornår på dagen, du tager dine p-piller så længe, det er nogenlunde samme tid hver dag.

Du kan også sørge for at blive mindet om at tage din p-pille hver dag. Det kan Practios p-pilleapp hjælpe dig med. Hver dag fortæller appen dig, hvor sikker din beskyttelse er. Appen kan også fortælle dig, hvad du skal gøre, hvis du har glemt at tage din p-pille.

Få 3 uundværlige tips til at huske p-pillen her

Når du begynder på p-piller

Du kan begynde at tage p-piller på et hvilket som helst tidspunkt i din cyklus. Hvis du starter med at tage p-piller i løbet af de fem første dage af din menstruation, er du beskyttet mod graviditet med det samme.

Hvis du starter senere i din cyklus skal du bruge ekstra prævention, f.eks. kondom, de første 7 dage med p-piller. Du er beskyttet mod graviditet, når du har taget p-piller i 7 dage.

Læs mere om, hvornår p-piller virker

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere