Om p-piller

Hvor sikre er p-piller?

Så sikre er p-piller: Tager du dine p-piller helt korrekt, er du 99,9 % sikker på ikke at blive gravid i løbet af det næste år. De fleste kvinder glemmer dog en pille engang imellem og det betyder, at p-piller reelt er 98-99 % sikre. Husk derfor at have en god rutine i at tage din p-pille.

Når man glemmer at tage en p-pille, stiger risikoen for at blive gravid. I gennemsnit bliver 1-2 % af kvinder, der tager p-piller, gravide om året, selvom de tager p-piller. Det er derfor vigtigt, at man tager p-pillerne helt korrekt.

Sådan husker du at tage din p-pille

Der er flere ting, der kan hjælpe dig til at huske dine p-piller. Det kan f.eks. være:

  • Faste tidspunkter
  • Påmindelser

Faste tidspunkter, f.eks. når du spiser morgenmad, er en god måde at huske p-pillerne på. At tage dem på et fast tidspunkt i forbindelse med et andet dagligt gøremål hjælper dig til at skabe en rutine omkring p-pillerne. Tænk over en aktivitet, f.eks. morgenmaden eller noget andet, som du foretager dig samme tid hver dag, og gør det til dit faste tidspunkt.

Faste tidspunkter er også vigtige for p-pillernes virkning.

Påmindelser er også en hjælp til at huske den daglige p-pille. Download Practios p-pilleapp, der både hjælper dig med at huske p-pillerne og fortæller dig, hvor sikker din beskyttelse er hver dag.

Læs mere om, hvordan man tager p-piller?

Hvis du har glemt at tage din p-pille

Hvis du har glemt at tage en eller flere p-piller, er det ikke sikkert, at du er beskyttet mod graviditet. Hvis du bruger Practios p-pilleapp, kan den fortælle dig, om du stadig er beskyttet. Den kan også fortælle dig, hvad du skal gøre, hvis du har glemt at tage en eller flere p-piller.

Læs mere om, hvad du bør gøre, hvis du har glemt en eller flere p-piller

Opkast og diarré

Hvis du har opkast og/eller diarré i mere end to døgn i træk, kan du ikke være sikker på at være fuldt beskyttet. Du skal derfor bruge ekstra beskyttelse – f.eks. kondom – i de dage, du er syg og 7 dage efter, du er blevet rask igen.

Hvis du har haft samleje i dagene op til, du begyndte at kaste op og/eller have diarré, er det en god idé at tage en fortrydelsespille.

Hvis du får opkast og/eller diarré i løbet af den sidste uge af p-pillecyklussen, skal du springe næste p-pillepause over.

Hvis du oplever opkastninger og/eller har diarré i mindre end to døgn, er du stadig fuldt beskyttet og skal blot fortsætte med dine p-piller, som du plejer.

Mest læste

P Piller
Hvad koster p-piller?
P Piller
Spørgsmål og svar om p-piller
Minipiller
Hvordan tager man minipiller?
P Piller
Hvor længe må man tage p-piller uden at holde pause?
Minipiller
Hvordan virker minipiller?

Få p-piller på abonnement

Se hvordan du kan få digital receptfornyelse gennem Practio og dine p-piller eller minipiller leveret hjem til dig

Læs mere